Magyarország

2011.02.10. 17:58

Megkezdődött Táborállás vízmentesítése

<p>Megkezdődött a vízmentesítés Dunaújvárosban, Táborálláson. Három 120 méter hosszú csövet sajtolnak a talajba azért, hogy kivezessék a partfalból a talajvizet. Táborállás egy részéről 50 ingatlanból kellett kitelepíteni a lakosokat még októberben. A löszfal megcsúszott, életveszélyessé vált, a magas talajvíz miatt állandóan mozog a terület.</p>

Most az első csőnél tartanak, a jövő hét elejére fúrják be teljesen. A kiemelt talajvizet az ártérből nyílt árokban vezetik tovább, egészen a Dunáig - mondta a Független Hírügynökségnek Szendrődi Tibor, az önkormányzat városüzemeltetési és fejlesztési irodavezetője.

A munkákhoz szükséges több mint 20 millió forintot az önkormányzat biztosítja. A partfal további stabilizálásának első ütemére pályázatot nyújtott be a város. A beruházás körülbelül 340 milliós költségéhez 85 százalékos segítséget várnak.

Táborállás egy részéről 50 ingatlanból kellett kitelepíteni a lakosokat még tavaly októberben. Az 50 házból 25-ben éltek állandóan, a többi üdülő.

- Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!