Magyarország

2011.02.17. 05:38

Ma eldőlhet a salgótarjáni iskolabezárások ügye

<p>Salgótarjánban a közgyűlés csütörtökre ígért döntést a tervezett iskolabezárásokról. Az Összefogás a Salgótarjáni II. Rákóczi Ferenc Tagiskoláért néven szerveződött szülői civil mozgalom múlt csütörtökön tüntetésen tiltakozott a tervek ellen, hétfőn pedig több mint kétezer aláírással ellátott petíciót adott át</p>

Salgótarján alpolgármesterének. Fenyvesi Gábor, Salgótarján alpolgármestere a dokumentumok átvételekor közölte: döntésüket nem az aláírók száma, hanem a város költségvetési helyzete határozza majd meg. A szülői küldöttség még nem döntött a továbbiakról, mindenesetre ott lesz a város költségvetését tárgyaló ülésen - közölte mozgalmuk vezetője, Baranyi Róbertné. A petícióban a civilek egyebek közt azt kérték, hogy az oktatási intézmények megszüntetését, átszervezését érintő döntéseket előzze meg társadalmi vita és egyeztetés a civil szervezetekkel. Baranyiné hozzátette, dokumentumokat is mellékeltek a petíció mellé, amelyek bizonyítják, hogy iskolájuk magas kihasználtságg al működik.

A nógrádi megyeszékhelyen egy önkormányzati vezetői értekezletet követően az érintett általános iskolák közül kettőben már a diákok előtt is tényként ismertették, hogy megszüntetik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát, s a belvárosi intézmény diákjai a Petőfi-, illetve a hamarosan újra beköltözhető, egy éve a felújítási munkák miatt albérletben működő Kodály Iskolába fognak járni. A baglyasaljai tagiskola alsó tagozata pedig az intézmény diákotthonába szorul, a felsősei pedig a Dornyay Béla általános iskolába kerülnek. Ennek hírére indítottak el a szülők a tiltakozó megmozdulásaikat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!