Magyarország

2011.02.22. 16:08

Fidesz: Valótlanságot állít az MSZP szóvivője

<p>A Magyar Szocialista Párt szóvivője tudatosan állított valótlanságokat Gulyás Gergely fideszes képviselőről. Török Zsolt hazudik, amikor azt állítja, hogy a Vas megyei országgyűlési képviselő jogtalanul vett fel akár egyetlen forintot is - áll a Fidesz-frakció keddi közleményében.</p>

Gulyás Gergelyt a törvény szerint megilleti a képviselői tiszteletdíj, amelynek része a választókerületi pótlék. Az erről szóló törvénymódosítást 2009. novemberében többek között Török Zsolt volt országgyűlési képviselő, jelenlegi MSZP-szóvivő szavazatával fogadta el az Országgyűlés - olvasható a közleményben.

A Fidesz-frakció tájékoztatása szerint Gulyás Gergely az őt megillető lakhatási támogatást nem veszi fel, ellentétben szocialista honatyákkal, akik megyei területi listáról jutottak be a Parlamentbe, tulajdonosai fővárosi ingatlanoknak, és választókerületi pótlékuk mellett a lakhatási támogatást is felveszik. A közlemény szerint Gulyás Gergely képviselői esküjének megfelelően, az őt delegáló megye érdekeinek szem előtt tartásával végzi munkáját.

Ahogy a Független Hírügynökség arról kedden tájékoztatott, az MSZP lemondásra szólította fel a fideszes Gulyás Gergelyt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Vas megyei képviselőnek két budapesti lakása is van, de felvesz havonta 626 ezer forint választókerületi pótlékot. Török Zsolt, az MSZP szóvivője közleményében úgy fogalmazott: a tősgyökeres budapesti képviselőt a Fidesz "ejtőernyőzte" Vas megyébe. Tavaly május óta tehát több mint hatmillió forintot vett fel indokolatlanul az adófizetők pénzéből, Gulyás Gergelyt mind a Fidesz által erőltetett pártalkotmány előkészítése, mind pedig a közfigyelem elterelése miatti kötelezettsége a fővároshoz köti.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!