Magyarország

2011.02.23. 18:55

A NeoFM jogszerűen nyerte el a Sláger frekvenciáját

<p>A Legfelsőbb Bíróság szerdán mindenre kiterjedően elutasította Sláger Rádió keresetét, vagyis a végzés megkérdőjelezhetetlenné teszi a NeoFM működésének jogszerűségét - közölte a rádiót működtető FM1 Zrt.</p>

Az FM1 Kommunikációs és Kulturális Zrt. ellen pályázati kiírás szabályai megsértésének megállapítása iránt indított perben az ORTT és az  FM1 Zrt. kérelmére indult felülvizsgálati eljárásban a Legfelsőbb Bíróság szerdán kihirdette végzését. A határozattal a Legfelsőbb Bíróság a Sláger Rádió Zrt. keresetét - amelynek kisebb részben a korábban eljárt első- és másodfokú bíróság még helyt adott - teljes terjedelmében és mindenre kiterjedően elutasította, ezzel az FM1 Zrt. maradéktalanul pernyertes lett - közölte a Független Hírügynökséggel szerdán az FM1 Zrt.

A Legfelsőbb Bíróság határozata lényegében megerősítette az FM1 által mindvégig következetesen hangoztatott álláspontot, amely szerint a pályázaton résztvevő konzorcium mindenben a pályázati szabályzat és kiírás értelmében járt el, továbbá, hogy a pályázatot az ORTT jogszerűen írta ki, és nem járt el jogszabálysértő módon a NeoFM pályázatának elbírálásakor. A határozat megkérdőjelezhetetlenné teszi a NeoFM működésének jogszerűségét, az NMHH és az FM1 Zrt. teljes körű pernyertességét kimondó határozat végleges döntés, azzal szemben további jogorvoslatnak helye nincs - áll a közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, pert vesztett a Sláger Rádióaz ORTT, illetve jogutódja ellen a frekvencia-pályázati perben a Legfelsőbb Bíróságon szerdán. A felülvizsgálati eljárásban született döntés szerint nem járt el jogsértően az ORTT, amikor nem zárta ki a frekvenciák pályáztatása során az FM1 konzorciumot, amely a Sláger Rádió frekvenciáit kapta. A Legfelsőbb Bíróság ezzel megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla 2010. július 14-i jogerős ítéletét. A Legfelsőbb Bíróság döntése ellen további jogorvoslatnak nincs helye.
- Független Hírügynökség -


Pert vesztett a Sláger Rádió
fuggetlen | 2011.02.23 11:53

Pert vesztett a Sláger Rádió az ORTT, illetve jogutódja ellen a frekvencia-pályázati perben a Legfelsőbb Bíróságon szerdán.

Pert nyert a Danubius Rádió, de pert vesztett a Sláger Rádió
fuggetlen | 2011.02.23 13:43

Pert nyert a Danubius Rádió, ugyanakkor pert vesztett a Sláger Rádió az ORTT, illetve jogutódja, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ellen a frekvencia-pályázati perekben a Legfelsőbb Bíróságon szerdán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!