Magyarország

2011.01.03. 14:46

Vádat emelt az ügyészség a Kaposvári Kosárlabda Kft. volt ügyvezetője ellen

<p>Jelentős kárt okozó csalás bűntette és a számviteli törvény megsértése miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség egy 48 éves kaposvári férfival szemben, aki 1999 óta tulajdonosa és ügyvezetője volt a Kaposvári Kosárlabda Kft.-nek.</p>

A vádlott nagy összegű kölcsönökkel próbálta meg fedezni a sportklub veszteségeit, egyik hitelezőjének 10 millió forint kárt okozott - derül ki a Somogy Megyei Főügyészség Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményéből.

A Kaposvári Kosárlabda Kft. 2006. évtől kezdődően folyamatosan veszteséges gazdálkodást folytatott. A klub akkori ügyvezetője a likviditási problémák megoldása érdekében több alkalommal nagy összegű kölcsönöket kért egy másik Kft. ügyvezetőjétől. A felek 2008-ban kölcsönszerződést is kötöttek, amely szerint a sértett kölcsönadott 10 millió forintot a Kaposvári Kosárlabda Klub részére azzal, hogy a kölcsön összegét 2008. november 30. napjáig visszafizetik. A kosárklub ügyvezetője a kölcsönszerződésben nyilatkozott arra vonatkozóan is, hogy a visszafizetés fedezete a Kosárlabda Klub Kft. részére 2008. második félévére és 2009. első félévére meghatározott esedékes önkormányzati támogatás.

A volt ügyvezető a kölcsönszerződés megkötésekor a Kaposvári Kosárlabda Klub Kft. vagyoni helyzete és a kölcsönösszeg visszafizetése tekintetében megtévesztette a sértettet, mivel az önkormányzat által nyújtott támogatási összegre vonatkozóan engedményezési ígéretet tett, ugyanakkor nem intézkedett az engedményezés tárgyában, továbbá a visszafizetés fedezeteként bemutatott a sértett részére egy támogatási szerződést is, azonban arról nem tájékoztatta a sértettet, hogy a támogatási szerződésben foglaltak nem teljesültek.

A kosárklub akkori ügyvezetője a megtévesztő magatartásával 10 millió forint kárt okozott a sértettnek, mely kár nem térült meg. A fentieken túlmenően a vád alá helyezett kaposvári férfi 2006. évtől kezdődően a 2006-2008-as évek vonatkozásában folyamatosan megsértette a számvitelről szóló törvény rendelkezéseit is.
- Független Hírügynöksé g-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!