Magyarország

2011.01.25. 10:13

Orbán Viktorral tárgyalnának az európai és a magyar szakszervezetek

<p>Sürgősen találkozna Orbán Viktorral, az unió soros elnöségét adó Magyarország miniszterelnökével az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC), illetve hat magyar tagszervezete, a LIGA, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek országos Szövetsége és a Munkástanácsok Országos Szövetsége.</p>

 A hat hazai konföderáció vezetői hétfőn este Budapesten találkoztak John Monks-szal, az ETUC főtitkárával. A megbeszélésről nagyon rövid tájékoztató olvasható az ETUC honlapján (www.etuc.org).

E szerint tárgyaltak az EU magyar elnökségéről és a szakszervezetek válaszairól a gazdasági válságra, mind Magyarországon, mind az EU-ban. Széleskörű egyetértés volt abban, hogy sürgősen találkozniuk kellene a magyar miniszterelnökkel, akivel a válságról tárgyalnának, valamint arról, mi lehet az Európai Unió válasza a szociális Európát veszélyeztető, az állami szektort és a dolgozók jogait érintő megszor ításokról és egyéb intézkedésekről.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!