Magyarország

2011.01.24. 07:29

Gyorsított lekapcsolás - Népszabadság

<p>Márciustól 3 hónapról 2-re csökken az az idő, amely után a szolgáltatók lekapcsolhatják a gázt vagy a villanyt a nem fizető fogyasztóknál - tudta meg a Népszabadság.</p>

Eddig három hónapja volt a nehéz helyzetbe került fogyasztónak, hogy rendezze tartozását vagy részletfizetést kérjen a szolgáltatóktól, ez most egy hónappal lerövidül, emellett a szolgáltatóknak a korábbi három helyett csak két felszólítást kell küldeniük és a kikapcsolás folyamata is leegyszerűsödik. A szolgáltatók szerint a türelmi idő korábbi, 3 hónapra történő megemelése után jelentősen megnőtt a nem fizető ügyfelek száma, akik a negyed év alatt télen például több száz ezres gázszámlát is felhalmozhattak. Jelenleg a gázipari egyesülés adatai szerint a 3,34 millió fogyasztóból 64 ezernél van számlatartozás miatt kikapcsolva a gáz, ami húszezerrel több, mint tavaly júniusban. A lejárt számlák összege pedig meghaladja a 22-24 milliárd forintot - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!