Magyarország

2011.01.18. 09:32

Februárban kezdődhet Tóásó Előd pere Bolíviában - Fejér Megyei Hírlap

<p>Feltehetően februárban kezdődik Tóásó Előd pere Bolíviában. Az ellene készített vádirat tele van jogi hibákkal és az abban foglaltak megalapozatlanok - nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak a szári férfi testvére.</p>

A lap azt írja: egy bolíviai televízió a minap olyan videófelvételt mutatott be, amelynek tartalma szerint az ügy koronatanúját a La Paz-i kormány ügynöke lefizette és kimenekítette az országból. A WikiLeaks és egy spanyol lap korábbi információja pedig arról szólt: az amerikaiak tudták, hogy az állítólagos összeesküvést Evo Morales elnök titkosszolgálata szervezte meg, a magyarokat tehát csapdába csalták.

A bolíviai hatóságok 2009. áprilisában jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgár Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!