Magyarország

2011.01.24. 12:48

A konkrét közterület-használati díjról nem esett szó, de optimista a Sziget főszervezője

<p>Budapest - Bízik benne, hogy idén augusztusban is az Óbudai-sziget lesz a Sziget Fesztivál helyszíne, a főváros hétfői vezetői értekezletén pozitív elmozdulást tapasztalt - mondta a megbeszélés után a Független Hírügynökségnek Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője.</p>

A fesztivál főszervezője közölte: az egyeztetésen elvekről beszéltek, konkrét összegekről a legközelebbi találkozón lesz szó. A rendezvényt szervező társaság a hétfői megbeszélés alapján alakítja ki álláspontját arról, mekkora összeget, illetve milyen ellentételezést tart elfogadhatónak a területért.

A főváros érvényes rendelete alapján a Szigetnek körülbelül 2,5 milliárd forintos közterület-használati díjat kellene fizetnie. Tarlós István főpolgármester ezzel kapcsolatban többször is úgy nyilatkozott: a Sziget Fesztivál egy-másfél milliárd forint kedvezményt kaphat, de az ingyenesség megszűnik, a város jelenlegi pénzügyi helyzetében egyetlen rendezvény sem kap felmentést a közterület-használati díj fizetése alól.

Gerendai Károly úgy fogalmazott : továbbra is vitathatónak tartják, hogy az ingyenes közterület-használati lehetőség megvonásával megszűnik a fesztivál fővárosi támogatása. Elfogadják ugyanakkor, hogy a főváros jelenlegi helyzetében az önkormányzatnak szüksége van bevételekre.

A hétfői megbeszélésen nem konkrét összegekről volt szó, az elvekről egyeztettek. Beszéltek egyebek mellett a fővárosi cégek bevonásáról a rendezvénybe, vagy arról, milyen szolgáltatásokat, például marketing-szolgáltatásokat tudna nyújtani a fesztivál a fővárosnak - mondta Gerendai Károly. Hozzátette: az egyeztetésen elhangzottak alapján még ezen a héten tartanak egy újabb megbeszélést, ahol már konkrét összegekről beszélnek majd. A fesztivál főszervezője szerint bíztató, hogy a főváros vezetői értekezletén a hozzászólók a megoldást keressék.

Arra a kérdésre, hogy a Sziget Kft. mekkora összeget, illetve milyen ellentételezést tartana elfogadhatónak, Gerendai Károly azt mondta: erről a megbeszélés alapján most fogják kialakítani álláspontjukat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!