Magyarország

2010.12.27. 15:11

Népszerűbb volt az üzenet a telefonhívásnál az ünnepek alatt

<p>Egyre nagyobb teret kapnak a karácsonyi üdvözletek körében a mobilkommunikációs eszközök, elsősorban az SMS és az MMS - közölték a mobilszolgáltatók.</p>

A Független Hírügynökséghez eljuttatott adatok szerint csaknem 38 millió szöveges és képes üzenetet küldtek a karácsonyi ünnepek három napja alatt a magyarországi mobiltelefon-használók.

Jelentősen megnőtt a T-Mobile SMS- és MMS-forgalma karácsony három napja alatt: az ügyfelek csaknem 15 millió üzenetet küldtek, többségét december 24-én - közölte a Magyar Telekom, hozzátéve, hogy az ünnep alatt érzékelhető volt a forgalom növekedése a T-Home Videotékában is.

December 24. és 26. között csaknem 13 millió SMS-t és MMS-t küldtek a Telenor ügyfelei is, akik több mint 11 millió telefonhívást is kezdeményeztek - tudta meg a Független Hírügynökség a vállalat sajtóosztályától. A cégnél hasonlóan nagy forgalomra számítanak újévkor is, ugyanis január elsején a 0 és 1 óra közötti időszak rendszerint az év legforgalmasabb órája.

A Vodafone Magyarország ügyfelei is többet üzentek, mint telefonáltak: csaknem tízmillió SMS-t és MMS-t küldtek, és nyolc és fél milliónál is több telefonhívást kezdeményeztek a karácsonyi ünnepek három napja alatt. A cég tájékoztatása szerint a hálózatot előzőleg felkészítették a várható nagy terhelésre, és hasonlóan készülnek a szilveszteri SMS-rohamra is.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!