Magyarország

2010.11.27. 07:50

Felvettük a kesztyűt, meg kell nyerni az országot - Interjú Mesterházy Attilával - Népszava

<p>Olyan társadalmi ellensúlyt kell létrehozni, amely egy idő után megkerülhetetlen lesz a Fidesz számára - jelentette ki a lapnak adott interjúban az MSZP elnöke.</p>

 Mesterházy Attila hangsúlyozta: a jövőben még több figyelemfelkeltő akciója lesz pártjának, hogy még láthatóbbak legyenek. A pártelnök leszögezte: radikálisan át kell alakítani az MSZP-t, hogy szerethető, hiteles és nyugodt lelkiismerettel választható alternatíva legyen. "Nekünk nemcsak a Fideszt kell legyőzni, hanem az országot is meg kell nyerni" - fogalmazott az ellenzéki politikus. Mesterházy szerint ugyanakkor a párton belüli kibeszélésnek meg kell szűnnie, mert "nem tehetjük meg azt a szívességet a Fidesznek, hogy szétverjük magunkat." A pártelnök hozzátette: kellő felhatalmazás esetén eltörölnének minden olyan alkotmánymódosítást, amely szűkíti az állampolgári jogokat vagy az ellenzéki jogosítványokat és korlátozza a magántulajdon szentségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!