Magyarország

2010.11.19. 13:06

Cáfol a Tesco: megfelelően címkézik a termékeket

<p>Cáfolja a Tesco a Magyar Nemzet azon állítását, miszerint szabálytalanul hosszabbítanák meg egy nappal a pultból értékesített termékek fogyasztási idejét. A Tescoban csak olyan termékek kerülhetnek ki a polcokra, amelyek szavatossági ideje megfelelő - állítja a cég pénteki közleményében.</p>

A lap pénteki számában azt írta, hogy szabálytalanul, egy nappal meghosszabbítja a pultból értékesített termékeknél a fogyaszthatósági időt a Tescónál használt mérleg, melyre figyelmeztette is nyáron a cég vezetőit saját minőségellenőrük. Az ellenőr azt tanácsolta, hogy az előre csomagolt árut mindig a dátum lejárta előtti nap éjfélig hozzák forgalomba. A Magyar Nemzet szerint egyes áruházakban nem fogadták meg a tanácsot, kiderült ugyanis, hogy a Tesco egyik alkalmazottját azért vonták felelősségre, mert az ellenőr tanácsát betartva, a jelzett szavatossági idő előtti nap selejtpolcra tett egy 7 ezer forintos bőrös combot. A lap szerint az alkalmazott főnöke állítólag azt mondta: tudnia kellett volna, hogy ilyen esetben az a belső szabály, hogy át kell dátumozni a terméket.

A Tesco közleménye szerint a jogszabályoknak megfelelően a kereskedelmi előcsomagolású, valamint a pultból értékesített termékeket - tőkehúsokat, felvágottakat, húskészítmények, és hidegkonyhai termékeket 24 órán belül kell értékesíteni, ezért csak olyan áru kerülhet a pultokba, amelyek szavatossági ideje legalább a következő nap. Mivel a csomagolás, illetve az automatikus rendszerek a termék címkéjére mindig másnapi lejárati időt nyomtatnak, így a pultokba olyan termék, amelynek aznapi a szavatossági ideje nem kerülhet be, az mindenképp leselejtezendő. A cég szerint a dolgozók szavatossági időt nem tudnak beállítani.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!