Magyarország

2010.11.18. 15:20

A kormányszóvivő szerint hangulatkeltés a Devecseren tervezett demonstráció

<p>Hangulatkeltésnek nevezte a kormányszóvivő a Devecserre tervezett demonstráció hírét, szerinte ez nem a kormánynak, hanem a vörösiszap károsultjainak árt.</p>

Nagy Anna leszögezte, hogy a kormány a katasztrófa kezdetétől mindent megtesz, ami most a tüntetést szervezők követelései között szerepel. Közben a miniszterelnök szóvivője azt közölte, hogy még csütörtökön egyeztetnek a petíciót átadók vezetőjével.

Olyan hangulatkeltést érzékeltek az elmúlt napokban, ami nem a kormánynak, hanem a vörösiszap károsultjainak árt - így reagált a kormányszóvivő a Devecserre tervezett demonstrációra. Nagy Anna azt mondta, hogy ez a Zöld Baloldaltól indult és olyan követeléseket fogalmaztak meg, amit a kormány a katasztrófa pillanatától nyújt. A helyszínen ugyanis minden segítséget megadnak, amire szükség van és arra törekednek, hogy minél hamarabb mindenkinek tető legyen a feje felett. Az egészségügyi kérdésekben is folyamatosan tájékoztatják a szakemberek az ott élőket ingyenes szűrőállomásokon és lakossági fórumokon is.

Közben Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt közölte, hogy Orbán Viktor folyamatos tájékoztatást kér és kap a vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítés és helyreállítás helyzetéről. Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Bizottság 44 emberrel folyamatosan a helyszínen van és koordinálja a munkálatokat. Ennek a szervezetnek a vezetője még csütörtökön egyeztet a petíciót átadók vezetőjével a kérdések pontos tisztázása érdekében.

A devecseriek eredetileg pénteken reggel tartottak volna forgalomlassító demonstrációt a 8-as főúton, teljes kártérítést és a kormány gyorsabb intézkedését követelve. A rendőrség azonban ezt megtiltotta. Egy szerda esti lakossági fórumon az hangzott el, hogy a hónap végéig már biztosan nem tartják meg a megmozdulásukat, ha Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is felkeresi a Veszprém megyei falut.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!