Magyarország

2010.10.14. 15:54

VÖRÖSISZAP - Péntek délben újraindul a termelés

<p>Péntek déltől újraindul a termelés az ajkai timföldgyárat üzemeltető MAL Zrt.-nél - mondta a Független Hírügynökségnek Petróczi Tímea, a cég felügyeletére kinevezett katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője. Hozzátette: már minden olyan hatósági engedélyt beszereztek, amely termelés újraindításához szükséges.</p>

Bakondi György korábban azt mondta, a katasztrófát okozó vörösiszap-tározó üzemeltetőjének, azaz a MAL Zrt.-nek már minden telephelyét a rendőrség őrzi, és az informatikai rendszert is ellenőrzik a szakemberek.

Az Országgyűlés hétfőn módosította a honvédelemről szóló törvényt, ennek értelmében kormánybiztosként Bakondi György hatáskörébe került a MAL Zrt. teljes körű felügyelete, vagyonkezelése és üzemeltetése is. A kormánybiztosnak két helyettese van: Valenta László, aki a Belügyminisztérium ellenőrzési felügyeleti vezetője, illetve Tollár Tibor, aki a katasztrófavédelem gazdasági helyettese. Mellettük még számos szakértő dolgozik a csoportban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!