Magyarország

2010.10.23. 11:15

VÖRÖSISZAP - Egységesítették a Közös Hullámhossz Hírszolgálat frekvencáit

<p>Egységesítették a vörösiszap-katasztrófában érintett településeken élők tájékoztatására pénteken létrehozott Közös Hullámhossz Hírszolgálat ideiglenes rádióadó frekvenciáit.</p>

Pénteken még Ajka és Devecser térségében külön-külön hullámhosszon lehetett fogni az adót, szombatra egységesítették a rendszert és minden érintett területen a 103 megaherzen adnak félóránként tájékoztatást a lakosságnak a szükséges tudnivalókról.

A Veszprém Megyei Védelmi bizottság szombati tájékoztatása szerint egységesen a 103 MHz-en fogható a Közös Hullámhossz Hírszolgálat adása. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által kiadott nagyobb teljesítményre szóló engedély alapján a péntektől üzembe helyezett adó egyaránt fogható Devecser környékén, Kolontáron és Ajkán is, ezért a 97,6 MHz-en az ideiglenes adás megszűnt. Az iszapáradás sújtotta területek lakóinak félóránként friss hírekkel, információkkal szolgál a Közös Hullámhossz Hírszolgálat nevű ideiglenes rádióállomás.

Tekintettel a nemzeti ünnepre és a közelgő halottak napjára ezen a héten szombaton és vasárnap könnyített belépési feltételekkel lehet bejutni a helyi lakosok látogatóinak Devecserbe, valamint Kolontárra. Az Ajka és Kolontár közötti útszakaszt továbbra is csak a kármentesítésben résztvevő járművek, illetve előre egyeztetett időszakban a menetrendszerinti autóbuszjáratok használhatják - így Kolontárt csak Devecseren keresztül lehet megközelíteni. A Sümeg és Tapolca felé irányuló átmenő forgalom továbbra sem lehetséges a városon keresztül.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!