Magyarország

2010.10.20. 19:44

Várhatóan csütörtökön áll helyre a vonatközlekedés a kiskunlacházi baleset helyszínénél

<p>Várhatóan csak csütörtökön állhat helyre a közlekedés a kiskunlacházi vonatbaleset helyszínénél. A szakemberek a megrongálódott vagonokat és a felborult mozdonyt este illetve késő este tudják csak elszállítani, ezután állítják helyre a sérült pályaszakaszt.</p>

A baleset Délegyháza és Kiskunlacháza között történt szerda délelőtt. Egy sóderszállító kamion a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott a sínekre, ekkor ütközött össze a Budapest felé tartó tehervonattal. A kamion és a tehervonat mozdonya a vasút melletti árokba borult, két vagon is kisiklott. A mozdonyvezető a helyszínen meghalt, a kamion sofőrje pedig súlyosan megsérült.

Az érintett vasútvonalon, Délegyháza és Kiskunlacháza között a szerelvények helyett továbbra is pótlóbuszok járnak. Az átszállások miatt az erre utazóknak 25-30 perces késésre kell számítaniuk. A nemzetközi vonatok a pálya helyreállításáig kerülő úton, Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon közlekednek. A szakemberek az esti, késő esti órákban tudják elszállítani a sérült vagonokat és a felborult mozdonyt, a pályaszakasz helyreállítása majd csak ezután kezdődhet el. A közlekedés várhatóan így csütörtökön állhat csak helyre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerda este a MÁVINFORM.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!