Magyarország

2010.10.27. 14:35

Szaktanárok nyelvtudását fejlesztették

<p>132 szaktanár és oktató vett részt egy hathetes nyelvtanfolyamon, ahol a szakmai nyelvi ismereteiket frissítették és bővítették. A program zárókonferenciáját szerdán tartották.</p>

A Társadalmi Megújulás operatív Program (TÁMOP) egy kiemelt projektjének az volt a célja, hogy a szakképzés intézményei minél inkább bekapcsolódjanak az Európai Unió szakképzési programjaiba, illetve a tanároknak tartott képzésekbe. Így a továbbiakban nem csak áttételesen szerezhetnek tapasztalatokat az EU szakképző intézményeinek gyakorlatairól. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy a kétszer háromhetes magyarországi és külföldi nyelvtanfolyamokon megismerkedjenek az adott foglalkozás szakmai nyelvével.

Az alapvető nyelvi kompetenciák elsajátítása, illetve a tananyagsegédlet kialakítása a szakmai oktatók bevonásával és részvételével történt, kiscsoportos oktatásban.

A csütörtöki zárókonferencián a 132 résztvevő és oktatóik mellett a külföldi fogadó intézmények képviselői is részt vettek. A résztvevők közül sokan arról számoltak be, hogy keresik az alkalmat és lehetőséget arra, hogy a hathetes nyelvtanfolyam során összegyűlt információt hasznosítsák és továbbadják.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!