Magyarország

2010.09.15. 13:40

Tíz nap múlva lesz a Világsztárok Balettgála

<p>Immár 18. alkalommal rendezik meg a Világsztárok Balettgálát Budapesten, szeptember 25-én.</p>

Számos külföldi társulat mellett a Magyar Nemzeti Balett szólistái is színpadra állnak majd- tájékoztatta a Független Hírügynökséget a gálának helyet adó Magyar Állami Operaház.

Az esten az Alvin Ailey Amerikai Táncszínház , a Grúz Állami Színház, a Kínai Nemzeti Balett, a Lett Nemzeti Balett és a Szlovák Nemzeti Színház művészei mellett a Magyar Nemzeti Balett szólistái is színpadra lépnek majd. A műsorban szereplő darabok közül a grúz Alexidze Tangó című koreográfiájának és Leimanis Breakthrough című szóló számának a budapesti gálán lesz a premierje.

A gálaesteket az alapítók azzal a céllal hozták létre 1993-ban, hogy a balett irodalom klasszikus és kortárs műveit, a különböző stílusokat és iskolákat bemutatva a műsor keresztmetszetet nyújtson a táncművészet látványos szólóiból, kettőseiből.

1993 és 2009 között négy kontinens 76 együtteséből, 203 balett- és 72 néptánc művész, továbbá 110 növendék lépett fel; Anglia, Ausztrália, Ausztria, Brazília, Csehország, Dél-Korea, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Japán, Kanada, Kína, Kuba, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Ukrajna és az Amerikai Egyesült Államok együttesei és szólistái vendégszerepeltek a budapesti Világsztárok Balettgálán.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!