Magyarország

2010.09.17. 22:59

Pénzszállítókat raboltak ki Kőbányán

<p>Budapest - Pénzszállítókat raboltak ki péntek este Kőbányán. Épp a kocsijuk felé tartottak, amikor - feltehetően fegyverrel - megfenyegették őket, és elvették a náluk lévő pénzkazettát. A rendőrség keresi a támadókat.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az értékszállítókat péntek este fosztották ki Budapest X. kerületében, az Örs vezér téren. Épp kocsijukhoz tartottak, amikor az ismeretlen támadók rájuk rontottak: feltehetően fegyverrel megfenyegették őket, és a náluk lévő pénzkazettát követelték. Miután megszerezték zsákmányukat, elmenekültek a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel keresi őket. Az ügyben rablás miatt indult nyomozást.

A támadás közben lövés nem dördült, és senki sem sérült meg. Azt egyelőre nem tudni, mekkora összeget vittek el, ennek megállapítása még folyamatban van.

A pénzkazetta egyébként egy festékpatronos biztonsági kazetta volt. Ennek jellemzője, hogy erőszakos nyitásra vagy a meghatározott biztonsági idő letelte esetén a benne lévő festékpatron felrobban, használhatatlanná téve annak tartalmát.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!