Magyarország

2010.09.20. 14:49

Pénteken lesz a kutatók éjszakája

<p>Huszonhárom városban lesznek idén programok országszerte szeptember 24-én, a Kutatók Éjszakáján.</p>

Jakab Roland, az Ericsson Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ingyenes kísérleteken, interaktív kiállításokon és előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. Több mint negyvenezer látogatóra számítanak.

Az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával 2005 óta tartják meg a Kutatók Éjszakáját Európa számos városában. Idén idehaza 23 városban lesznek programok: Soprontól Budapesten keresztül egészen Debrecenig várják a látogatókat ingyenes, interaktív kiállításokkal, előadásokkal és érdekes kísérletekkel - mondta Jakab Roland. Összességében több száz program lesz majd országszerte- tette hozzá.

Az egész napos, fesztiváljellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói pálya népszerűsítése - fogalmazott Jakab Roland. Hozzátette, hogy a misztikusnak tűnő kutatói munkát akarják közel hozni az érdeklődőkhöz, és meg szeretnék nekik mutatni a kutatók mindennapi feladatait.

További részletek a www.kutatokejszakaja.hu internetes oldalon találhatók.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!