Magyarország

2010.09.27. 17:59

Nincs fűtés egy hajmáskéri társasházban- a gyanú szerint a közös képviselők tették el a gázra szánt összeget

<p>Fél éve nincs fűtés és melegvíz egy hajmáskéri társasházban, mert a lakók egy része nem fizeti rendesen a közös költséget, amit pedig befizetnek, az valahogy mindig eltűnik a számláról.</p>

A háznak már több közös képviselője volt, akikkel szemben felmerült a sikkasztás gyanúja, legutóbbit épp egy lakógyűlésről vitték el bilincsben a rendőrök.

A hajmáskéri házban sokan palackos gázzal főznek, villanyradiátorral fűtenek, a fürdéshez pedig melegítik a vizet. A társasházban fél éve nincs gáz, mert a ház hatmilliós hátralékot halmozott fel. Sokan nem fizették a közös költséget, a befizetett összegnek pedig jó része eltűnt. Legutóbb egy fővárosi férfi lett a közös képviselő, a lakók szerint ügyvédként mutatkozott be és azt mondta: segít nekik.

A lakók többsége először hitt a férfinak, elkezdtek fizetni neki, annak reményében, hogy rendeződik a ház sorsa. Köbli Miklós polgármester szerint azonban ezután még rosszabbra fordult a helyzet, amikor a befizetett összegek eltűntek a számláról.

Azóta kiderült, hogy a férfit korábbi ügyei miatt már körözte a rendőrség, végül a legutóbbi lakógyűlésről bilincsben vitték el. A képviselő nem akart nyilatkozni, de tagadta a vádakat és azt, hogy ügyvédnek adta volna ki magát Hajmáskéren.

Kiderült, hogy a férfi ellen már három fővárosi rendőrkapitányságon folyik eljárás csalás és közokirat-hamisítás miatt.

A házban egyébként korábbi közös képviselők esetében is felmerült a sikkasztás gyanúja, a Veszprémi Rendőrkapitányság most teljes körű nyomozást rendelt el az ügyben.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!