Magyarország

2010.09.06. 13:46

Mesterházy: Orbán Viktor politikai drogdíler

<p>Orbán Viktor miniszterelnök politikai drogdíler, aki szintetikus boldogságot árul négy éve - mondta hétfői sajtótájékoztatóján az MSZP elnöke.</p>

Mesterházy Attila szerint a hétvégi kötcsei felszólalás a kettős beszéd mintapéldája volt, amelyből továbbra sem derül ki, hogy a kabinet mit tervez az őszi  önkormányzati választások után. Az ellenzéki pártelnök kezdeményezőbb parlamenti munkát ígért ősztől.

Az MSZP elnöke választ vár a Fidesz-kormánytól arra, hogy milyen intézkedésekre készül az őszi önkormányzati választások után, valósak-e azok az információk, amelyek szerint ezer milliárd forintnyi forrást kívánnak kivonni a költségvetésből és ezek a megszorítások kiket érintenek. Mesterházy Attila egyértelmű választ vár arra is, hogy a most zajló választási kampányba az Állami Számvevőszéket is beveti-e a Fidesz. Az ellenzéki politikus attól tart ugyanis, hogy így kívánják megfélemlíteni a szocialista jelölteket. Az MSZP elnöke arra is kíváncsi lenne, hogy a kormány milyen tényleges intézkedéseket kíván tenni a devizahitelesek védelme érdekében, de arra is választ vár, hogy miképp kereshet több állami cég vezetője is havi 2 millió forintnál többet.

Az MSZP frakciója az új Parlament felállása óta nem kezdeményezett törvényjavaslatot, mert ezt a lehetőséget az új kormánynak kívánta biztosítani. Mesterházy Attila azonban a jövő héten kezdődő ülésszakon kezdeményezőbb stílusú politikát ígért, ám továbbra is kritikusan álnak majd a kormány tevékenységéhez. Az ellenzéki pártelnök részleteket ugyan nem árult el a már ezen a héten benyújtandó törvényjavaslatokról, de elsősorban szociális ügyekben, a nyugdíjasokat érintő kérdésekben, a munkaügy és a fogyasztóvédelem területén és gazdaságpolitikai kérdésekben kívánnak kezdeményezően fellépni.

Az MSZP elnöke Varga Mihály vasárnapi, valamint Papcsák Ferenc hétfői nyilatkozatára reagálva azt mondta, hogy az önkormányzati kampány keretében hangulatkeltés folyik, és mint fogalmazott, a csontvázbrigád folytatja munkáját.

Varga Mihály a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetője a Hír TV vasárnap esti, Kontraszt című műsorában egyebek mellett azt mondta, hogy körülbelül hatvan olyan nem várt meglepetés került elő az előző kormány idejéből, amely a költségvetést terheli.

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos pedig azt mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy az eddigi vizsgálatok szerint, bár annak nevezték, nem volt miniszteri biztos Szűcs Erika a szociális tárcánál. A Gyurcsány-kormány egykori szociális minisztere leköszönése után több mint 7 millió forintot kapott a tárcától, hogy miniszteri biztosként monitorozza a sajtóban az "Út a munkához" programot.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!