Magyarország

2010.09.13. 19:35

Késes férfi támadta meg a Jobbik aktivistáját a Moszkva téren

<p>Egy késsel fenyegetőző férfi támadta meg hétfőre virradó éjszaka a Jobbik Moszkva téren felállított standját, illetve az ott tartózkodó aktivistákat Budapesten.</p>

Az ellenzéki párt hétfő esti tájékoztatása szerint a támadó késsel a kezében fenyegette a jobbikos aktivistát és szétvágta a stand oldalán lévő, Staudt Gábor főpolgármester-jelölt arcképével ellátott választási ponyvákat. A Jobbik szerint ezzel félmillió forintos kárt okozott.

Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a 41 éves támadót elfogták és a rendőrség rongálás miatt indított ellene eljárást.

A párt közleménye szerint az eset a "tarthatatlan budapesti közbiztonsági helyzetre" világít rá, illetve arra, hogy a "belügyminiszter és az általa igazgatott testület alkalmatlan feladatának ellátására." A Jobbik szerint a közrend problémáira megoldást a programjuk jelenthet: " a csendőrség felállítása, a békés többséget terrorizálók közrendvédelmi táborokba helyezése, valamint a wellness börtönök luxus szolgáltatásainak megszüntetése."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!