Magyarország

2010.09.13. 14:35

Airsoft fegyverrel lőttek egy forgalomirányító rendőrre

<p>Airsoft fegyverrel lőttek rá egy forgalmat irányító rendőrre vasárnap, Pécsett. A rendőr nem sérült meg. A lövéseket egy kocsiból adták le, a kocsit Mánfa településnél tartóztatták fel a rendőrök.</p>

Az ügyben a Pécsi Nyomozó Ügyészség jár el a pécsi rendőrkapitány feljelentése alapján, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Vasárnap délután három óra körül, egy haditechnikai bemutató helyszíne mellett irányította a forgalmat a rendőr Pécsett, mikor az eset történt. Egy arra haladó autóból lövéseket adtak le rá, egy úgynevezett airsoft fegyverből. A rendőr nem sérült meg, az autós elhajtott a helyszínről. A kocsit végül Mánfa településnél tartóztatták fel a rendőrök a sofőrrel és a szintén a kocsiban ülő utasával együtt - mondta a Független Hírügynökségnek Varga-Koritár György, Baranya megyei főügyész.

Az Airsoft fegyvereket, fegyveres játékoknál használják, műanyag lövedéket lő ki. 18 éven felüliek engedély nélkül megvehetik, de az utcán nem lehet használni, illetve viselni. Szállítani is csak töltetlenül lehet.

Az ügyben egyébként a Pécsi Nyomozó Főügyészség jár el, a pécsi rendőrkapitány feljelentése alapján. A feljelentés hétfőn érkezett az ügyészségre. Hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás, a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. Ha elítélik a lövöldözőt, akár három évet is kaphat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!