Magyarország

2010.08.23. 12:59

Mega olajlepárló működött a kecskeméti tanyán

<p>Eddig nem látott, hatalmas méretű olajlepárló berendezésre bukkantak a pénzügyőrök vasárnap egy kecskeméti tanyán.</p>

Az üstben ezer liter ásványolajtermék fortyogott, és ennél még többet rejtettek a helyszínen lévő fémhordók. A tulajdonos ellen eljárás indult, emellett többszázezer forint bírságra is számíthat.

A vám- és pénzügyőrség munkatársai vasárnap tartottak ellenőrzést egy Kecskemét külterületén lévő tanyán. A pénzügyőrök az ingatlan egyik romos melléképületében egy működő állapotban lévő, eddig nem látott hatalmas méretű olajlepárló berendezést találtak, benne ezer liter fortyogó ásványolajtermékkel. Emellett előkerült még 7 darab 200 literes fémhordó is, amelyekben további 1190 liternyi anyag volt.

A VPOP az illegális berendezést és a több mint 2000 liter ásványolajterméket lefoglalta. A tulajdonos ellen eljárást indítottak, emellett több százezer forintos bírság kiszabására számíthat.

A felderítéssel nem ért véget a pénzügyőrök munkája, ugyanis egészen hétfőig kellett várniuk arra, hogy a főzőüstben lévő forró anyag kihűljön, és le tudják fejteni azt. A készülék egyébként annyira nagy, hogy csak daruval illetve külső segítséggel lehet csak elszállítani - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfői közleményében Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!