Magyarország

2010.08.29. 18:11

Keresik a hajnali cserbenhagyó gázolót

<p>Még mindig keresik a rendőrök azt az autóst, aki feltehetően két cserbenhagyásos balesetet okozott vasárnap hajnalban Győr-Moson-Sopron megyében.</p>

Mosonmagyaróváron egy fiatal a helyszínen meghalt, miután elgázolták, majd néhány órával később Dunakilitin gázoltak el egy gyalogost, aki súlyosan megsérült. A rendőrség szerint valószínű, hogy a baleseteket ugyanaz az ámokfutó okozta.

Mosonmagyaróváron az út szélén gyalogolt két fiatal, amikor egyiküket elgázolta egy autó, majd megállás nélkül továbbhajtott. A 27 éves férfi a helyszínen meghalt. A kocsi jobb oldali visszapillantó tükre letört, így tudták azonosítani a rendőrök a jármű típusát.

Néhány órával később Dunakilitin ütöttek el egy fiatalembert, aki barátjával indult haza egy szórakozóhelyről. Ők is az út szélén gyalogoltak, tolták a biciklijüket. A 18 éves fiúnak a lába tört el, súlyos sérülésekkel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba.

A két baleset szemtanúi ugyanolyan típusú autóról beszéltek, ezért gondolják a rendőrök, hogy ugyanaz lehetett a tettes. A száguldó autós egyik esetben sem állt meg segítséget nyújtani, vagyis cserbenhagyta a sérülteket. A sofőrről egyelőre szinte semmit nem tudni. Azt sem, hogy túl gyorsan ment-e és fogyasztott-e alkoholt.

Aki balesetben megsérült személlyel találkozik, vagy akár a balesetet önmaga okozza, köteles az elsődleges segítségnyújtásra a tőle elvárható mértékben - emlékeztetett Perjámosi István, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A rendőrség még mindig keresi azt a szürke Ford Mondeot, amely feltehetően a balesetet okozta. Arra figyelmeztetnek, hogy érdemes belterületen is a forgalommal szemben, az út szélén gyalogolni, így könnyebben és hamarabb észrevehető ugyanis a veszély.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!