Magyarország

2010.07.15. 15:30

Hétfőn szavaznak a lex Biszkuról

<p>Hétfőn kerül az parlament elé végszavazásra a lex Biszkuként ismert országgyűlési határozati javaslat.</p>

L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a beterjesztés elfogadásával olyan jogi környezetet teremtenek, amelynek köszönhetően a művészek, az oknyomozó újságírók és a tudományos kutatók is nyugodtan dolgozhatnak majd.

L. Simon László kiemelte: a határozati javaslat szerint a jövőben nem lehetne a nyilvánosság és a kutatók elől elzárni az 1947 és 1990 közötti kommunista, majd szocialista diktatúra vezetőinek anyagait. A politikus elmondta, hogy javaslatnak köszönhetően a jövőben nem tilthatnának be közszereplők a személyiségi jogaikra hivatkozva azokat a dokumentumfilmeket, könyveket, amelyek az aktív tevékenységükről készültek. A beterjesztés elfogadásával olyan jogi környezetet teremtenek, amelynek köszönhetően a művészek, az oknyomozó újságírók és a tudományos kutatók is nyugodtan dolgozhatnak majd - tette hozzá L. Simon László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!