Magyarország

2010.07.12. 22:15

Fegyveres pénzszállító-rablás a XIII. kerületben

<p>Budapest Pénzszállítót raboltak ki hétfőn este a fővárosban, a XIII. kerületben. Egy Tahi úti épületből hozta volna ki a bevételt egy pénzes kazettában egy pénzszállító cég alkalmazottja, mikor megtámadták.</p>

A támadók ketten voltak, míg egyikük a biztonsági őrt fenyegette fegyverével, társa a közelben várakozott. Sikerült elvinniük a kazettát, de abban festékpatron volt, ami néhány perc múlva a bankjegyeket használhatatlanná tette. A rendőrség most bordóra, vagy narancssárgára festett ruhájú embereket keres. A Független Hírügynökség információi szerint a kazettát egy postáról hozták ki és több tízmillió forint volt benne.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy este nyolc óra után, egy a Tahi úton lévő épületből lépett ki egy pénzszállító cég munkatársa, a rábízott kazettával. ekkor lépett hozzá egy feltehetően fegyverrel fenyegetőző férfi, aki a pénzt követelte. Verekedni kezdtek, a támadó megszerezte a kazettát és a közelben várakozó társával együtt elmenekült.

A pénzszállító biztonsági őr könnyebben megsérült, de nem kellett kórházba vinni, a mentők a helyszínen ellátták.

A pénzkazettában a bankjegyek között egyébként festékpatron volt, ami a rablás után néhány perccel működésbe lépett. A rabló csak használhatatlan bankjegyekhez jutott. A rendőrség kéri, hogy aki bordó, vagy narancssárga festékkel szennyezett ruházatú embert lát, vagy ezekkel a színekkel összefestett, eldobott ruhadarabokat talál, az jelezze.

- Független Hírügynökség-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!