Magyarország

2010.07.10. 12:20

Elkezdődött az MSZP tisztújító kongresszusa

<p>Az MSZP legdrámaibb évének nevezte az elmúlt esztendőt a párt szombati tisztújító kongresszusán Lendvai Ildikó, távozó pártelnök. A rendkívüli kongresszus elfogadta a távozó elnökség és a választmány éves beszámolóját.</p>

Az új elnököt, elnökhelyettest és alelnököket, valamint az elnökség tagjait szombat délután választják meg. Az MSZP életképesen került az országgyűlési választások után a másik oldalra, és nem jutottak más pártok tragikus sorsára - mondta szombati búcsúbeszédében a párt leköszönő elnöke. Lendvai Ildikó ugyanakkor hozzátette: nem sikerült kellő társadalmi támogatottságot szerezni és áttörni a belső korlátokat. Az ellenzéki politikus reményét fejezte ki, hogy az új pártvezetés képes lesz politikailag és morálisan is átjutni a tű fokán. Lendvai Ildikó szerint a legnagyobb személyes kudarca az volt, hogy a párt konzerválódott, régi struktúrája nem volt képes megakadályozni a korrupciós ügyeket, amely az új elnökség legnagyobb leckéje lehet. Egy éves elnökségének legfőbb tanulságának nevezte, a párt morális önvédelmének hiányát, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem maradhat meg a jelenlegi rugalmatlan szervezeti felépítés.

A szombati kongresszuson felszólalt Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke is, aki a legfőbb célnak a párt hiteleségének 2 éven belüli visszaállítását nevezte. Az ellenzéki politikus szerint csak így lehet 2014-ben esélyük arra, hogy leváltsák a jelenlegi kormányt. A választási vereséggel kapcsolatban megjegyezte: kritikusabbnak kellett volna lenniük ahelyett, hogy a vitákat házon belül próbálták megoldani.

A kongresszus az elnökség beszámolóját egyhangúlag, míg a választmány értékelését ellenszavazat nélkül fogadta el.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!