Magyarország

2010.06.17. 17:44

Olcsóbban működő közmédiumokat szeretne a Fidesz

<p>Működő, ráadásul olcsóbban működő közmédiumokat szeretne a Fidesz.</p>

Ennek érdekében a többi között összevonnák a közmédiumok felügyelő testületeit. A kerettörvény-jellegű javaslatról még folynak a tárgyalások a részleteket pedig később az új médiatörvényben szabályozzák - mondta csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján Rogán Antal, fideszes országgyűlési képviselő.

Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselők még múlt pénteken nyújtották be az új médiatörvény tervezetét. Rogán Antal csütörtökön azt mondta, hogy mindenképpen olcsóbban működő közmédiumokat szeretnének. Ennek érdekében "átviszik" a parlamenten a felügyelő testületeket érintő javaslatot. A tervek szerint a korábbi három közszolgálati közalapítványt összevonja majd a törvény és a kurátorok száma is csökkenne.

A törvényjavaslat értelmében az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összeolvad Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) néven. Az NMHH része lenne az úgynevezett Médiatanács, amely a törvény szerint az ORTT jogutódja. A fideszes politikus hozzátette: ezekben a testületekben is alkalmazzák a kétmilliós bérplafont, illetve, a távozáskor járó végkielégítés kéthavi jövedelemben maximalizálását.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!