Magyarország

2010.06.30. 16:15

Megvan az újranyíló vasútvonalak átmeneti menetrendje

<p>Elkészültek a július 4-étől újranyiló vasútvonalak bevezető menetrendjei.</p>

Az utasok átmenetileg napi 4-6 járatra számíthatnak a Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét közötti szakaszokon. A végleges menetrendeket az önkormányzatokkal és szakmai, társadalmi szervezetekkel kezdődő egyeztetések eredményeként decemberre alakítja ki a szaktárca - közölte szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az érintett vonatok a helyi igények felméréséig átmeneti menetrend szerint közlekednek. Az utasok kezdetben napi 4-6 járatra számíthatnak az öt mellékvonalon. A bevezető indulási és érkezési idők a munkába járáshoz és a csatlakozási lehetőségekhez igazodnak.

A menetrendek a minisztérium (www.nfm.gov.hu) és a MÁV-START honlapján megtekinthetők. A vasúttársaság megkezdte az erről szóló hirdetmények kihelyezését az állomásokon.

A szaktárca később a helyi igényeknek megfelelő menetrendeket alakít ki. Ennek érdekében széleskörű és alapos egyeztetésekbe kezd az érintett önkormányzatokkal - ígérik. A megbeszélések tárgya lesz a vasútvonalakkal párhuzamos, részben azok kiváltására elindított buszjáratok további sorsa, menetrendje is.

Ezen vélemények ismeretében vonalankénti módosítás akár már augusztus végével elképzelhető. Legkésőbb a decemberi menetrendváltás után a végleges járatszámban és gyakorisággal közlekednek majd a vonatok az újrainduló szakaszokon. A menetrendi egyeztetéseken figyelembe veszik a társadalmi, szakmai szervezetek javaslatait is - olvasható a közleményben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!