Magyarország

2010.06.27. 12:40

Jogsegélyszolgálatot indít az MSZP

<p>A politikai alapon kirúgott köztisztviselők számára indít jogsegélyszolgálatot az MSZP július 1-től - jelentette be vasárnap Lendvai Ildikó az ellenzéki párt elnöke és Fogarasiné Deák Valéria szocialista képviselő.</p>

A politikusok szerint a parlament által a héten elfogadott kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény minimálisra csökkenti a munkavállalók jogi lehetőségeit, hiszen ezután indoklás nélkül bárkit ki lehet majd rúgni a munkájából.

A júliustól kéthetente fogadóórán is látogatható jogsegélyszolgálat az MSZP tervei szerint segíthet a munkavállalóknak megismerni a jogaikat, illetve azok érvényesítéseinek lehetőségeit is. A fogadóórákat a párt Jókai utcai székházában tartják és azokra a jogsegé[email protected] email címen, vagy a 06-40-33-44-55-ös telefonszámon lehet jelentkezni.

Az MSZP szerint egyébként a Fidesz-kormány folyamatosan csökkenti a demokratikus ellensúlyokat. Lendvai Ildikó példaként említette Domokos László jelölését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki posztjára, Schmitt Pál államfői jelölését, Papcsák Ferenc kinevezését elszámoltatási biztosnak, a médiahatóságok összevonásának és Szalai Annamária kinevezésének tervét, vagy a jegybank folyamatos támadását.

Az MSZP szerint ezért a közjogi ellensúlyok helyett társadalmiakra van szükség, mint például a jogsegélyszolgálat.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!