Magyarország

2010.05.11. 19:30

Száznál is több magyar művész mutatkozik be a Scene Ungarnon

<p>A magyar kultúra áll idén Észak-Rajna-Vesztfália nagyszabású összművészeti fesztiváljának, a Scene Ungarnnak a középpontjában.</p>

A 18 millió lakosú német tartományban először mutatkozik be a magyar kultúra ilyen intenzitással: száznál is több művész vagy társulat több mint kétszáz rendezvénnyel van jelen áprilistól augusztusig.


109 magyar művész, illetve társulat várja az érdeklődőket az áprilistól augusztusig tartó rendezvénysorozaton 14 városban: Aachenben, Bielefeldben, Bochumban, Bonnban, Dortmundban, Düsseldorfban, Essenben, Hagenben, Kölnben, Münsterben, Mülheimben, Neussban, Oberhausenban és Wuppertalban lesznek programok.

A fesztivál az NRW KULTURsekretariat koordinációjában, illetve a tartomány tizennégy városával való szoros együttműködésben valósul meg. A fesztivál középpontjában 1992 óta egy-egy külföldi ország összművészeti kulturális bemutatkozása áll. Idén Magyarországra esett a választás, mert 2010-ben Pécs, Essen és Isztambul Európa Kulturális Fővárosa. A fesztivál összköltségvetése: 1,2 millió euró.

A Scene Ungarnon egyebek mellett koncertek, színházi előadások, táncos produkciók és kiállítások is lesznek. További részletek a www.scene-ungarn.de internetes oldalon olvashatók.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!