Magyarország

2010.05.04. 15:16

Szerdától másfélmilliárdos útfelújítási program kezdõdik a fõvárosban

<p>Május 5-ikétõl folytatódik az öt éve kezdett útfelújítási program Budapesten, az augusztusig tartó idõben 29 szakasz rekonstrukcióját végzik el több, mint másfél milliárd forint értékben - tudatta kedden közleményben a Fõvárosi Önkormányzat.</p>

A 13 kerületre kiterjedõ építési munkák egyebek mellett a Nagy Lajos király útján, az Egressy, az Etele, a Budakeszi és a Törökvész úton zajlanak. Legelõször három úton indul a burkolatcsere.

Az öt éve kezdõdött Podmaniczky program folytatásaként 2010-ben az útfelújítások elsõ üteme kezdõdik szerdán. A fõváros 13 kerületében 29 szakasz rekonstrukciójára kerül sor, amelyek összértéke meghaladja a másfél milliárd forintot. A munkákat a közbeszerzési eljárásban nyertes Colas Út Zrt. és a Magyar Aszfalt Kft. végzi.

Szerdán 3 útvonalon indul a felújítás. A II. kerületi Hímes és Ördögárok utcában és a XVII. kerületi Tarcsai úton cserélik ki a burkolatot. A három helyen május végéig, illetve június közepéig végeznek.

Az útfelújítások alkalmával kicserélik a burkolatot és a szegélyeket, a keresztezõdésekben pedig vakvezetõ sávokat építenek a gyalogos-átkelõkön. Megerõsítik a buszmegállókat is.

A felújítási munkák során minden útszakaszra 30 kilométer/óra sebességkorlátozás és parkolási tilalom érvényes.

A Podmanicszky program 2005-ös kezdete óta a fõváros kezelésében lévõ ezer kilométer hosszú úthálózatból majdnem 460 kilométernyi burkolatot cseréltek ki.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!