Magyarország

2010.05.29. 20:11

Szandálszezon: házi lábápolás

<p>Amit a zárt cipő elrejtett, az most látható lesz. Itt az idő tehát egy alaposabb lábápolásra.</p>

A tél nemcsak az arcbőrt és a kezeket viseli meg: a változó időjárás, a kinti hideg, majd a fűtött munkahely, a zárt cipő a kevés mozgás mind veszélyt jelent a lábakra, amelyek minden egyes lépésnél a testsúly kétszeresének megfelelő nyomást viselnek el. Nem véletlen, hogy a tél végén tízből nyolc embernek lehet valamilyen panasza. Ráadásul néhány hét múlva itt a szandálszezon, s amit a cipők jótékonyan eltakartak, az hamarosan láthatóvá válik. Itt az idő tehát egy alaposabb lábápolásra – akár házilag is kényeztetheti magát.

A legegyszerűbb a meleg víz kúra: amely napi 15 perces áztatást jelent. A fürdőbe cseppentsen borsmentaolajat, amely elmulasztja a hőkiütéseket és a viszketést. A levendulaolaj felfrissíti a fáradt lábat, a tejpor pedig nagyszerű hidratáló – ezek is lehetnek a vízben. Az áztatás után gondosan szárítsa meg a lábait, különösen a lábujjak között, majd masszírozza át a bőrét hidratálókrémmel – a lábfejtől a bokáig haladva. A masszázs serkentő és lazító hatású, növeli a láb hajlékonyságát, rugalmasságát, csökkenti a fájdalmat.

Durvább beavatkozáshoz használhat bőrradírt: gyümölcsmag őrletből készíthet házi kozmetikumot, amellyel hetente egyszer kenje be a lábait, majd öblítse le bő vízzel, s kenje be krémmel.

Búcsú a szagoktól

A csupasz láb – főleg bőrcipőben – hamar megizzad, s ennek kellemetlen szag lehet az eredménye. Megúszhatók a kínos jelenetek, ha reggel és este izzadásgátló illetve szagtalanító készítményekkel kezeli a lábát. Este inkább a krémek, napközben a speciális dezodorok segítenek. Utóbbiak szárazon és frissen tartják a lábat. A lábbeliket szintén ápolni kell. A leghatékonyabb a szagtalanító spray, a cipőhintőpor és a szellőztetés. Érdemes 2–3 viseletet cserélgetni, hogy a cipőknek legyen ideje kiszáradni, felfrissülni.

Forrás: www.kiskegyed.hu

 

Címkék#szandál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!