Magyarország

2010.05.12. 17:28

Lázár János: Gyurcsány felelni fog! - Heti Válasz

<p>Mielőtt még Gyurcsány Ferenc az ellenzék építésébe fogna, kénytelen lesz időt szakítani rá, hogy az igazságszolgáltatás előtt végre kibontsa az igazság minden részletét - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Lázár János.</p>

A Fidesz frakcióvezetője szerint újra kell kezdeni a vizsgálatokat a 2006-os rendőri brutalitással és az augusztus 20-i tüzijátékkal kapcsolatban is.


A fideszes politikus szerint az államnak - még ha ekkora késéssel is - most végre el kell ismernie a felelősségét, a jogos kárigénnyel fellépőket pedig kártalanítania kell. "Ez elvi, és nem paragrafus- vagy pénzkérdés" - fogalmazott Lázár. A frakcióvezető szerint minden, 2006 őszét érintő vizsgálatot újra kell kezdeni, az összes adatot, információt a nyilvánosság elé kell tárni, legyen szó rendőrségi vagy titkosszolgálati értesülésekről. A felelősöket - akárcsak augusztus 20. kapcsán - itt is meg kell nevezni és meg kell büntetni, az államnak pedig kártalanítania kell a brutalitás elszenvedőit.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!