Magyarország

2010.05.11. 17:53

Egymásra mutogatnak a pécsi kézigránátos ügy vádlottjai

<p>Egymást vádolták a pécsi kézigránátos ügy szereplői a kedden kezdődött tárgyaláson.</p>

A három férfi és egy nő ellen előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt indult eljárás. Mint ismeretes, 2008 novemberében kézigránátot dobtak egy családi házba Pécsett. A házban két felnőtt és három gyerek volt. A két felnőtt meghalt, két gyerek könnyebben sérült meg.


Az ügyészség három férfi és egy nő ellen emelt vádat, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt. A vád szerint egyikük felbujtóként, két vádlott társtettesként, egy pedig bűnsegédként működött közre a bűncselekmény elkövetésében. Az első napon a vádlottak ellentmondásokba keveredtek, egymásra próbálták terelni a gyilkosságot.

Kommandósok, börtönőrök, vezetőszíj, bilincs - fokozott védelem volt a kézigránátos ügy tárgyalásának első napján. A vádlottakat külön-külön hallgatták meg. Egyikük azt állítja, a társa tőle vette meg a kézigránátot és még azt is bevallotta neki, hogyan dobta be a lakásba. Saját magát azonban nem tartja bűnösnek az emberölésben. A másik vádlott viszont a férfira tett terhelő vallomást: azt mondta, testvérével együtt arra kérték, hogy leckéztesse meg a szomszédait.

Az ügyben eddig annyi biztos, hogy valaki 2008 novemberében kézigránátot dobott be az ablakon, miközben a szobában egy 35 éves férfi élettársával és három gyerekével a TV-t nézte. A robbanásban a két felnőtt meghalt, a háromból két gyerek pedig könnyebben megsérült.

A tárgyalás szerdán folytatódik, a következő három napban harmincnégy tanú és igazságügyi szakértők meghallgatását tervezi a bíróság.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!