Magyarország

2010.05.19. 17:15

Az egészségügyi dolgozókat is jobban védené a Fidesz

<p>Az egészségügyi dolgozók ellen elkövetett erőszakos cselekményeket is szigorúbban büntetné a Fidesz - erről szóló módosító indítványt nyújtott be a "három csapás" elnevezésű törvényjavaslatához Szijjártó Péter.</p>

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara korábban egyébként éppen ezt szerette volna elérni.


A Fidesz szerint egyre gyakrabban előfordul, hogy egészségügyi dolgozók - orvosok, ápolók és mentőtisztek - erőszak, támadás áldozatává válnak. Pedig az érintettek gyakran rendkívül alacsony fizetésért azért dolgoznak, hogy életeket mentsenek.

A párt szerint így mindenképpen indokolt, hogy a büntető törvénykönyvbe olyan szigorítás kerüljön, amely a jelenleginél nagyobb védelmet nyújt az egészségügyi dolgozóknak. Ezért Szijjártó Péter szerdán módosító indítványt nyújtott be a "három csapás" elnevezésű javaslathoz - ebben azt kezdeményezi, hogy a tanárok mellett az egészségügyben dolgozók ellen elkövetett erőszakos cselekmények is a mostaninál szigorúbb büntetést vonjanak maguk után.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara korábban éppen ezt, fokozott védelmet kért az egészségügyben dolgozóknak.

A "három csapás" elnevezésű javaslatot a kormányoldal hétfőn nyújtotta be a parlamentnek. A tervezet egyik eleme, hogy a súlyos erőszakos bűncselekmények elkövetői, visszaesőként a harmadik esetben már a kiszabható legsúlyosabb büntetési tételt kapnák mérlegelés nélkül. Emellett kiemelten védenék a közfeladatot ellátó személyeket, a tanárokat és a mostani javaslat szerint az egészségügyi dolgozókat is.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!