Magyarország

2010.05.29. 07:53

A világ legnagyobb kisfröccse készül a Királyi Borházban

<p>Guinness-rekordra készül a Királyi Borház és Pincemúzeum Budapesten. A világ legnagyobb kisfröccsét szeretnék elkészíteni szombaton: a tervek szerint 550 literes lesz, ami 50 literrel haladja meg a szintén magyar korábbi csúcsot - mondta a Független Hírügynökségnek Orsós Renáta, a borház marketing-munkatársa. Számos kísérőprogram is lesz, a részvétel ingyenes.</p>

550 literes kisfröccs készítésére eddig még nem volt példa. Ez alkalommal az elmúlt év 500 literes, szintén Magyarországon felállított rekordját próbálják túlszárnyalni. A rekordkísérlet szombaton 12 órakor kezdődik a Királyi Borház és Pincemúzeumban a Budavárban. Egy-egy arányban készül majd szódából és Irsai Olivérből, a végén pedig a frissítő italt szétosztják az érdeklődők között. A gyerekeknek alkoholmentes italokat is készítenek. Lesznek kísérőprogramok is, 19 órától a Joe Fritz Band ad majd élő jazz koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!