Magyarország

2010.05.01. 13:41

1.6 milliárdos beruházás Rákosmentén

<p>Új Városközpont épül a XVII. kerületben, az 1.6 milliárd forintos beruházás szombaton kezdõdött. A régi központ helyén igazi fõtér, sétány áll majd, jelentõs zöldfelülettel és közösségi terekkel. A beruházáshoz 936 millió forintot ad az Unió.</p>

Modern kertváros épül Rákosmentén, amelynek legfontosabb jelképe az új Városközpont lesz. Ez egyébként egy zöldövezetben hiányos, panelházakkal teli terület, amelyre eddig ránehezedett egy buszpályaudvar is. Ezt a 70-es évekbõl megmaradt arculatot változtatják most meg a szombaton kezdõdõ, 1.6 milliárd forintos beruházással, amelyet a ciklus elején kezdtek el tervezni. Ehhez 936 millió forintot pályázaton nyertek az Európai Uniótól. A tervek szerint a régi központ helyén igazi fõtér, sétány, és zöld terület áll majd.

A buszvégállomás, amely helyén megépülhet az új Városközpont, korábban 15 busz állomásozott. A korábbi járatösszevonásokkal a tér lényegében felszabadult, így megszûnt a végállomás helyigénye. A munkálatok a tervek szerint szeptember végén fejezõdnek be - mondta el a Független Hírügynökségnek Riz Levente, XVII. kerületi polgármester.

A Városközpont újjáépítésén kívül egyéb más beruházások is lesznek a kerületben. A többi között tereket újítanak fel, többfelé zöldterületeket alakítanak ki, új buszfordulót építenek. De uniós pénzekbõl útfelújítások, bölcsõdeépítést is terveznek, és a nyáron új kerékpárút is épül majd a Rákos- patak partján.

Riz Levente emlékeztetett, két másik nagy beruházás is folyik a kerületben: a buszfolyosó építése és a Pesti út felújítása. Elõbbi 1.3 millió, míg utóbbi félmilliárd forintba kerül. A legtöbb pályázati forrást egyébként ebben a ciklusban a XVII.. kerület nyerte el a Budapesti kerületek közül, összesen 3.6 milliárd forintot.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!