Magyarország

2010.03.02. 17:18

Novák Elõd: Ha a Jobbik bicskei elnökének köze lenne a Magyarok Nyilaihoz, akkor lemondana párttagságáról

<p>A Jobbik alelnöke nem tud véleményt mondani a Rihó-ügyrõl, mert semmilyen bizonyítékot nem láttak - ezt mondta Novák Elõd kedden az RTL Híradónak.</p>

Bizonyítékként az RTL Híradó által hétfõn közzétett hangfelvételeket sem tudják elfogadni, amely szerint Rihó Krisztiánnak, a Jobbik bicskei elnökének köze van a Magyarok Nyilaihoz. A Jobbik alelnöke hozzátette: "ha Rihó Krisztián ilyen ügyben közremûködött volna, akkor lebukás esetén a betyárbecsület alapján õ maga lemondana a tagságáról, hiszen nyilvánvalóan ezt a Jobbikkal nem lehet összemosni, még ha egy tagja is követte el".

Novák Elõd azt mondta az RTL Híradónak, hogy a hétfõn közzétett hangfelvételeket sem tudják elfogadni, fõleg úgy, hogy azokat nem a hatóság mutatta be. A Jobbik alelnöke szerint a pártnak tízezer tagja van, és nem vállalhatnak mindenkiért felelõsséget.

Az RTL Híradó hétfõn mutatta be az a hangfelvételt, amely azt bizonyíthatja, hogy Rihó Krisztiánnak, a Jobbik bicskei elnökének köze van a Magyarok Nyilaihoz. Rihó szerepérõl az azóta már elõzetesbe került barátja beszélt Benkõ Györgynek, aki a titkos felvételt készítette.

Az ügyészség szerint a bicskei Jobbik elnöke még tavaly márciusban 50 darab éles lõszert szerzett be a csoportnak. A férfit hétfõ délelõtt hallgatták ki. Rihó Krisztián a Jobbik Fejér megyei elnökének azt mondta, hogy soha sem volt köze a csoporthoz. A lõszerek beszerzésérõl viszont már az RTL Híradó birtokába jutott hangfelvételeken is szót ejtenek a gyanúsítottak.

A Budaházy György vezette csoport egyik tagja a hangfelvétel alapján Rihó Krisztiánt azzal kereste meg, hogy lõszerre lenne szüksége.. A férfi állítólag teljesítette a megrendelést és ötven darab 9 mm-es lõszert adott át a megrendelõnek tavaly áprilisban, közvetlenül azelõtt, hogy megtámadták volna Ecsõdi László szocialista országgyûlési képviselõ adonyi házát.

A hangfelvétel szerint a csoport korábban egy távcsöves puskát is akart a Jobbik bicskei elnökétõl vásárolni, de ez végül meghiúsult, mert Budaházy György sokallta az árat. Rihó Krisztián a Bicskei Jobbik elnöke, jelenleg pedig az egyik Fejér megyei jobbikos képviselõjelölt kampányfõnöke. A bicskei Jobbik szervezetének nincs külön irodája, az RTL Híradó információi szerint egy borozó a központjuk.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!