Magyarország

2010.03.23. 12:19

Megkezdõdött a honvédelmi bizottság rendkvüli ülése

<p>Kedden délben megkezdõdött a honvédelmi bizottság rendkívüli ülése az izraeli kémrepülõgépek ügyében. Az ülést a Fidesz-KDNP kezdeményezte.</p>

Mint Kontrát Károly a testület fideszes tagja a keddi ülésen elmondta: arra szeretnének választ kapni, hogy milyen célból érkeztek a repülõgépek a magyar légtérbe, milyen gyakorlatot és miért végeztek, miért a választások elõtt néhány héttel tették mindezt, illetve kik a felelõsei a "kormányzati zûrzavarnak" az ügy kapcsán és lesznek-e következményei.

A testület ülésén részt vesz Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Hónig Péter közlekedési miniszter, Havril András vezárkari fõnök, valamint a Külügyminisztérium (KüM), a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) képviselõi, illetve tanácskozási joggal jelen van Morvai Krisztina a Jobbik európai parlamenti képviselõje és Demeter Ervin (Fidesz) a Nemzetbiztonsági bizottság tagja.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!