Magyarország

2010.03.09. 16:59

Balogh Zsoltot hûtlen kezeléssel gyanúsítják

<p>Tettesként, hûtlen kezeléssel gyanúsítja a rendõrség és az ügyészség Balogh Zsoltot, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatóját a kommunikációs szerzõdések kapcsán.</p>

Balogh Zsolt a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy rajta keresztül körülbelül hetvenmillió forint juthatott el Hagyó Miklóshoz.

Mint ismert, a BKV gyanús ügyleteiben a Budapesti Rendõr-fõkapitányság és a Repülõtéri Rendõr igazgatóság nyomoz, utóbbi a Budapest Airporttal is összefüggõ vesztegetési ügyben. A két hatóságnál tartó nyomozásoknak több mint 20 gyanúsítottja van, köztük egykori és jelenlegi, magas beosztású BKV vezetõk és több ügyvéd. Közülük hatan elõzetes letartóztatásban vannak. Balogh Zsoltot, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatóját tettesként, hûtlen kezeléssel gyanúsítja a rendõrség és az ügyészség a kommunikációs szerzõdések kapcsán.

Mint ismert, Balogh Zsolt a Magyar Nemzetnek adott múlt heti interjújában elmondta, körülbelül hetvenmillió forint juthatott el ajta keresztül Hagyó Miklóshoz. Azt mondta, hogy egyszer egy Nokia-dobozban adta át a pénzt, amelybe 15 millió forint fért. A pénzt a BKV-nál adták össze Hagyó Miklóshoz közel álló vezetõk, akik azt a közlekedési vállalat körüli cégektõl kapták.

Vasárnap egyébként Hagyó Miklós, az MSZP korábbi fõpolgármester-helyettese felfüggesztette tagságát a pártban és lemondott a párt XII. kerületi elnöki posztjáról is. Indoklása szerint ugyanis nem kívánta a BKV-ügyek körül kirobbant botrány miatt megnehezíteni a szocialisták választási kampányát.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!