Magyarország

2010.03.25. 17:14

A közüzemi számlák egyszerûsítését szeretné a kormány

<p>A közüzemû számlák egyszerûsítése, rövidebb szolgáltatói határidõk és elektronikus számla - egyebek mellett ezek szerepelnek abban az intézkedési csomagban, amelyet szerdán tárgyalt elsõ olvasatban a kormány.</p>

Szollár Domokos kormányszóvivõ csütörtökön azt mondta, hogy az intézkedési terv lényege egyértelmûen a fogyasztók védelme.

Szollár Domokos kifejtette: az intézkedési csomag egyik eleme, hogy egyszerûsödnének a gáz- és villanyszámlák, így a fogyasztók számára is érthetõbbek lennének. Emellett egyszerûsödne is a számlakép, azaz a mostaninál sokkal könnyebben össze lehetne hasonlítani a különféle szolgáltatók számláit. A csomagban szerepel még, hogy - ha a fogyasztó kéri - a szolgáltató köteles lesz elektronikus úton is kibocsátani a számlát, ami egyenértékû lesz a postai bizonylattal.

A komplex csomag a szolgáltatókra nézve is új kötelességeket szabna meg - tette hozzá a kormányszóvivõ. Ilyen például, hogy maximalizálnák azt az idõt, amelyre javítás vagy karbantartás miatt szüneteltetni lehet a szolgáltatást. Az ügyintézést pedig ezzel együtt gyorsítanák. Szintén határidõt szabnának annak, hogy mennyi idõ alatt kell egy kikapcsolt szolgáltatást újra bekapcsolni. Ez két nap lenne, ha pedig a cég ezt túllépi, akkor kötbért kellene fizetni a fogyasztónak.

A komplex csomagot várhatóan jövõ héten fogadja el végleges formájában a kormány.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!