Magyarország

2010.02.22. 17:42

Választások 2010: Továbbra is Orbán Viktor a befutó

<p>Továbbra is vezet a Fidesz a biztos pártválasztók körében: a Forsense legutóbbi felmérése szerint az ellenzéki párt támogatottsága 59 százalék, míg az MSZP 18 százalékon áll.</p>

A Jobbik 14 százalékos eredményével biztos bejutónak számít a Parlamentbe, a februári adatok szerint. Az LMP februárban ismét elérte az 5 százalékos küszöböt, az MDF viszont a januári erősödés után februárra visszatért a decemberben mért 2 százalékra.


Az elmúlt hónapban 56 százalékra emelkedett azok aránya, akik már eldöntötték, hogy melyik pártra voksolnának. Az összes válaszadó fele mondta azt, hogy tudja, melyik pártra szavaz majd és biztosan az urnákhoz is járul április 11-én. Öt százalék a választások előtt 1-2 héttel, 3 százalék pedig csak a választások napján dönti majd el, hogy kire adja majd voksát. Amennyiben hasonló dinamikával növekszik a választói aktivitás, mint 2006-ban, akkor 2010. április 11-én is valahol 65 és 70 százalék közelében várható a részvétel - közölte a Forsense.

Arra a kérdésre, hogy kit tartanának a legalkalmasabbnak a kormányfői posztra, a legtöbben Orbán Viktort említik első helyen (38 százalék). A második leggyakrabban említett személy Bokros Lajos (16 százalék), míg az MSZP jelöltjét, Mesterházy Attilát mindössze 8 százalék nevezte meg, nem sokkal megelőzve Vona Gábort (5 százalék). A kérdezettek több mint negyede nem tud választani a négy között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!