Magyarország

2010.02.02. 14:29

VAGYONNYILATKOZATOK: Frakcióvezetõk

<p>Mesterházy Attilának két millió forinttal van kevesebb készpénze, mint tavaly. Navracsics Tibor újra ingatlantulajdonos lett, Kóka János még többel tartozik magánszemélyeknek és Semjén Zsolt is elköltött csaknem 2 millió forintot - frakcióvezetõk vagyonnyilatkozatai.</p>

Az MSZP frakcióvezetõ, miniszterelnök-jelöltjének két millió forinttal van kevesebb megtakarítása, mint tavaly. Mostani vagyonnyilatkozata szerint 8 millió forint készpénze van. Mesterházy Attilának Budapesten továbbra is egy 68 négyzetméteres lakása, Veszprémben két garázsa, a Balaton-parti településeken pedig több kisebb-nagyobb telke van. Nagy értékû ingóságai között herendi porcelánokat, illetve mûszaki cikkeket említ. Autója nincs, viszont még mindig megvan Honda sportmotorja.

Navracsics Tibornak, a Fidesz frakcióvezetõjének újra van ingatlantulajdona. 2009-ben megvette egy budakeszi 138 négyzetméteres lakóház felét. Elköltötte tavaly még meglévõ 4,5 millió forint készpénzét és emellett el is adósodott. Bankoknak csaknem 12 millió, magánszemélyeknek pedig 6 millió forinttal tartozik. Képviselõi javadalmazásán kívül egyetemi docensként az ELTE-tõl havonta bruttó 338 ezer forintos jövedelmet vesz fel, több mint 50 ezer forinttal kevesebbet mint tavaly, és továbbra is tulajdonosa egy 2006-ban vásárolt Renault Cliónak.

Az SZDSZ parlamenti frakcióvezetõjének vagyonnyilatkozatában szerepel egy 662 négyzetméteres XII. kerületi családi ház, amelynek õ az egyetlen tulajdonosa. Kóka János továbbra is felerészben tulajdonosa egy 71 négyzetméteres üdülõnek Verõcén. Már nem szerepel a vagyonnyilatkozatában egy fõvárosi XII. kerületi garázs, viszont továbbra is lízingel egy Audi A8-as személyautót. A képviselõnek a tavalyinál 1 millió forinttal kevesebb, 2 millió forint készpénze van. 1 millió 800 ezer forinttal tartoznak neki, õ pedig 139 és fél millió forinttal tartozik magánszemélyeknek. Ez 11,5 millióval nagyobb tartozás, mint a tavalyi. További 20 millió forinttal tartozik saját kft.-jének, amelyben 51 százalékos tulajdonrésze van. A politikus gépjármûhitele csaknem 10 és fél millió forint.

Semjén Zsolt továbbra is felerészben tulajdonosa egy 123 négyzetméteres II. kerületi lakásnak, valamint egy ugyancsak II. kerületi, 42 négyzetméteres lakásnak is. A KDNP elnökének továbbra is haszonélvezeti joga van egy 70 négyzetméteres balatonfenyvesi üdülõn. Értékei között örökölt antik bútorokat említ a politikus. Vagyonnyilatkozata szerint elköltötte 1,9 millió forint készpénzét. Van viszont pénzintézeti tartozása, egy 7,3 millió forintos kölcsön fele. Bevallása szerint autója továbbra sincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!