Magyarország

2010.02.20. 18:14

Munkavédelmi felügyelõk jártak az ólommérgezett dolgozókkal teli üzemben

<p>Munkavédelmi felügyelõk jártak ezen a héten abban az üzemben, amelynek dolgozói közül egy hét alatt 28 ember került kórházba ólommérgezés miatt. Az esetrõl a kórház értesítette a munkaügyi fõfelügyelõséget.</p>

Egy hét alatt 28 embert vittek ólommérgezéssel a fõvárosi Péterfy Sándor utcai kórházba. Egy részüket bent tartották, a többieket járóbetegként kezelik - errõl Zacher Gábor, az intézmény toxikológiai osztályának vezetõ fõorvosa tájékoztatta a Népszabadságot.

Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Fõfelügyelõség szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: õket a fõorvos értesítette a történtekrõl. A munkavédelmi felügyelõk a napokban kimentek az akkumulátorgyártással foglalkozó üzembe, hogy helyszíni vizsgálatot végezzenek. Mivel nem találtak mindent rendben, saját hatáskörben intézkedtek.

A szóvivõ szerint vizsgálat kezdõdött, hogy kiderítsék az ólommérgezés pontos okait, illetve azt is, hogyan kerülhetett ekkora mennyiségben ólom a dolgozók szervezetébe, fõképp, hogy ilyen módon egyáltalán nem kéne találkozniuk ezzel az anyaggal. A vizsgálat befejezése áprilisra várható.

A Független Hírügynökség - meg nem erõsített - információi szerint az üzem Pest megyében mûködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!