Magyarország

2010.02.03. 11:47

Kivonták a Fokker 70-eseket a Malév flottájából

<p>Nem repülnek január végétõl a Malév Fokker 70-es gépei, így összesen kétféle repülõgép marad a flottában - tájékoztatott szerdán közleményében Hegedûs Ádám, a légitársaság kommunikációs vezetõje.</p>

A Malév 2009-ben vállalta, hogy kétféle típusra csökkenti a gépeit. Összesen öt Fokkert vonnak ki a flottából. Így idén már csupán két típusból álló flottával repül a magyar légitársaság. 18 darab Boeing 737 NG repülõgéppel és a regionális forgalmat bonyolító 4 darab Bombardier Q400-assal. Az egyszerûbb flottaszerkezet jelentõsen csökkenti a karbantartási és üzemeltetési költségeket - áll a közleményben.

Az elsõ Fokker 70-es, kéthajtómûves sugárhajtású utasszállító repülõgép 1995 végén kezdett el repülni Malév színekben. A HA-LMA lajstromjelû gép a hosszú táv kivételével a Malév szinte összes célállomását megjárta, utolsó útját januárban Tiranába teljesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!