Magyarország

2010.02.03. 13:42

Hat újabb gyanúsítás a BKV-s nyomozásban

<p>Hat személlyel közölt újabb gyanúsítást szerdán a BRFK gazdaságvédelmi fõosztálya a BKV-val kapcsolatos büntetõeljárás kapcsán - olvasható a rendõrség honlapján. A gyanúsítottak között szerepel Tóthfalusi György, Regõczi Miklós, Zelenák Tibor, Horváth Éva, Mesterházy Ernõ és egy kommunikációs vezetõ is. A házkutatások jelenleg is tartanak.</p>

A rendõrség közleménye szerint R. Miklós megalapozottan gyanúsítható, hogy mint a BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, Z. Tibor pedig mint a BKV egykori fõosztályvezetõje a társaság veszteséges mûködése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségük megszegésével a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerzõdéseket kötöttek, illetve igazoltak különbözõ teljesítéseket. R. Miklóst hûtlen kezelés bûntett elkövetése, Z. Tibort bûnsegédként elkövetett hûtlen kezelés bûntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. R. Miklós tevékenységével 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Z. Tibor 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

A nyomozók ismételten gyanúsítottként hallgatták ki H. Évát, felbujtóként elkövetett hûtlen kezelés bûntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás adatai szerint a nõ szándékosan rábírta a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkezõ vezetõit, hogy kötelességüket megszegve a társaság veszteséges mûködésével össze nem egyeztethetõ, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerzõdéseket kössenek. A nõ tevékenységével 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

A délelõtt folyamán a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki M. Lászlót, bûnsegédként elkövetett hûtlen kezelés elkövetése megalapozott gyanúja miatt. A férfi egy kommunikációs betéti társaság vezetõjeként szándékosan segítséget nyújtott a BKV vezetõinek vagyonkezelési kötelezettségük megszegésében, ezzel mintegy 27 millió forint vagyoni hátrányt okozva a közlekedési társaságnak.

A nyomozók T. Györgyöt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, felbujtóként elkövetett hûtlen kezelés bûntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt. A férfi a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges mûködése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkezõ vezetõit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket. A nyomozók a férfi városházán lévõ irodájában házkutatást hajtanak végre.

Felbujtóként elkövetett hûtlen kezelés elkövetése megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a gazdaságvédelmi nyomozók M. Ernõt, aki az igazgatóság egykori tagjaként a fentiekhez hasonlóan szándékosan rábírta a BKV vezetõit, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve, indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerzõdések megkötésével kötelezettségüket megszegjék.

A 6 ember gyanúsítotti kihallgatása jelenleg folyamatban van, ezzel párhuzamosan folynak a házkutatások - áll a BRFK szerdai közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!