Magyarország

2010.02.20. 14:44

Buszbaleset Karintiában - 13 gyereket szállítottak kórházba

<p>Tükörjégen csúszott meg az a diákokat szállító busz, amelyik szombat délelõtt borult fel Ausztriában.</p>

Összesen 13 gyereket szállítottak kórházba, közülük ketten - egy lány és egy fiú - egy-két napot még kórházban töltenek, a többieket viszont valószínûleg délután visszaviszik a szálláshelyükre, hogy folytathassák a sítábort. A buszon egyébként 83-an utaztak.

A budapesti gimnázium diákjai síelni mentek Ausztriába, a csapat pénteken érkezett Magyarországról Schönfeldbe. A táborozók szombat délelõtt indultak el szállásukról a négy kilométerre lévõ innerkremsi síterep felé, ekkor történt a baleset. Polacskó Dániel, a csoportot vezetõ tanár a Független Hírügynökségnek elmondta: normális útviszonyok között, óvatosan haladtak, amikor a busz egy olyan útszakaszhoz ért, hol két nagy kanyar is volt. A jármû az egyik lejtõs részen csúszott meg, ugyanis tükörjég volt alatta. Ezután csúsztak bele az árokba, majd borultak fel. Az emeletes buszon 83-man ültek: 61 tanuló, 17 öregdiák, 4 tanár és a buszsofõr. A diákok egyébként 12-18 évesek.

A buszból sikerült mindenkinek kimásznia. Úgy tûnt, kisebb súrlódásokkal és kék-zöld foltokkal sikerült megúszniuk a balesetet. A mentõk és a tûzoltók alig negyed óra múlva már a helyszínen voltak, a csoportot egy 500 méterre lévõ hotelbe vitték. A mentõorvos itt mindenkit megvizsgált, sõt, még pszichológust is hívtak csapathoz. A mentõk összesen 13 gyereket vittek három különbözõ kórházba. Közülük ketten - egy fiú és egy lány - sérülései a legsúlyosabbak, de várhatóan egy-két napon belül õk is elhagyhatják a kórházat. A lány a csípõjét fájlalta, érte mentõhelikopter érkezett, míg diáktársát kisebb agyrázkódással egy másik kórházba vitték. Mindketten 17-18 évesek.

A többieket várhatóan délután viszik majd vissza szálláshelyükre, hogy folytathassák szerdáig tartó programjukat. A csapatért várhatóan cserebuszt küld az érintett busztársaság, hogy hazahozhassák õket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!